zaterdag 4 mei 2013

Bankjes vervoeren en kampvuur tot de nacht.


Wegens gebrek aan internet komen onze verslagen later op de blog.

Dinsdag 30 april 2013


Deze morgen belde we naar de master van de Antonio Cristina school om te vragen of de bankjes al klaar waren. We hadden geluk want alle 30 banken waren klaar. Hij zorgde voor vervoer en wij hielpen mee om ze goed in de school te krijgen. De bankjes zijn echt heel mooi! We kochten ook nog een plastiek tafel kleed om over de tafels te doen, zodat ze terug proper zijn.

We wilden na onze trip naar school onze valies maken, maar er was geen elektriciteit! Dat was wel een tegen slag want in het donker kunnen we inpakken. We probeerden op internet te gaan maar er was geen internet, GamMol heeft blijkbaar de rekening niet betaald dus zitten we zonder internet…

We maakten als avond eten een heerlijke pasta met currysaus. Mmmh zo lekker!!! Daarna gingen we naar buiten om aan het kampvuur te starten. We moesten nog wachten op onze buurjongens Buba en Mansour om het vuur aan te maken. Terwijl we aan het wachten waren dansten we nog eventjes met de kindjes van de buurt die wel op tijd waren om aan het kampvuur te beginnen. Eindelijk was het tijd om het vuur aan te maken. We moesten mee een Afrikaans ritueel volgen allemaal met onze handen boven het vuur terwijl er iets gezegd werd. Nadien werd er heel de avond rond het vuur gedanst en ook wij konden er niet aan ontsnappen. De kindjes vonden het heel leuk dat we allemaal mee dansten rond het vuur. Tijdens het kampvuur kwam de Kankuran opdagen.  Met grote messen vast liep hij rond het vuur en maakte de kindjes bang en we moeten toegeven ook wij hadden er een beetje schrik van. Nadien werd er vrolijk verder gedanst tot het vuur uit ging. Toen het grote vuur uit was verdween de drukte  en konden we nog eventjes gezellig met de kindjes buiten zitten.

We koesteren onze laatste momenten samen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten